Блог

 1. November 02, 2018

  Покани „коафьорът“ вкъщи!?

  Технологиите в съвременния свят се развиват изключително динамично. За щастие днес, все повече уреди за третиране на коса, съчетават в себе си щадящи покрития и допълнителни настройки, в зависимост от вида на косъма.

  Жените отделят не малка част от ежедневието си за разкрасяване и косата не прави изключение. Много жени са борят с непокорните си коси, мечтаейки да имат красиви прически, за дълго време.

  На пазара се предлагат различни уреди за оформяне на коса, но повечето променят структурата на ко

  Повече
 2. June 14, 2018

  Фотоепилация в домашни условия

  Фотоепилацията е най-съвременният, ефективен и безболезнен метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване.

  Подходящ е за прилагане във всички части на тялото, като позволява да се третират както малки, така и по-големи области.

  Фотоепилацията се основава на принципа на селективната фототермолиза и се осъществява с апарати, които излъчват интензивна пулсова светлина (HPL технология).

  Светлинната енергия се поглъща от меланина (пигментът, който оцветява космите и кожата) и се трансформира в топлинна, която от своя страна се провежда по стъблото на косъма до неговия корен, където селективно се нагрява косменият фоликул и се разрушава, без да се уврежда околната кожа.

  Трябва да се знае, че космите имат три фази на растеж, които се сменят през различни периоди от време в различните части от тялото и процедурата повлиява само космите в една от фазите на растеж (анагенната), в която коренът на косъма е добре оформен.

  Когато се спазват препоръкит

  Повече